Lunck, brunch, diner, borrel, vergadering, feest ...

High Tea in Brasserie Waalhaven

Iets te vieren? Of gewoon even bijkletsen met vrienden of familie? Een High Tea leent zich er bij uitstek voor. Het unieke uitzicht en de sfeervolle ambiance krijg je er bij …

High Tea Original € 19,50

Amuse
Sandwiches
Diverse zoetigheden
Thee of koffie (onbeperkt, thee in diverse smaken)

Eventueel is de High-Tea uit te breiden met een sprankelend glas prosecco of champagne.

High Tea Royal € 27,50

Sprankelend glas Prosecco
Amuse
W
arm hapje
Diverse luxe sandwiches
Luxe zoetigheden
Thee of koffie (onbeperkt, thee in diverse smaken)
High Tea graag 24 uur vooraf reserveren, vanaf twee personen. De genoemde prijzen zijn per persoon. Duur van de High Tea is maximaal 2 uur. Benieuwd naar de precieze invulling? Neem gerust contact met ons restaurant op!

Hoe het ooit begon (een klein beetje geschiedenis)

Volgens de overlevering kreeg Anna, de 7e hertogin van Bedford, rond 1840 tegen 16.00 uur stevige trek en kon (of wilde) zij niet wachten tot her diner. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid met verschillende theesoorten erbij die de naam ‘high tea’ kreeg. Het idee sloeg zo goed aan dat vele Engelsen zo rond 16.00 uur haar voorbeeld volgden. De traditie werd geboren en bestaat tot de dag van vandaag nog steeds. Een echte engelse high tea is dus niet alleen een heerlijk kopje thee, maar een lichte maaltijd met een selectie kleine gerechtjes.
In het Verenigd Koninkrijk wordt de aangeklede thee een `cream tea` of `tea` genoemd. Men serveert daarbij zoete en hartige gerechten.